دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل
کد خبر: ۱۵۸۲
تاریخ انتشار: 2015 June 07    -    ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
از لحاظ گیاه شناسی طب سنتی، زردچوبه و زنجبیل خویشاوند هستند و قرن هاست که از هر دوی آن ها به عنوان ادویه در آشپزی و به عنوان گیاه دارویی استفاده می شود.
دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل


از لحاظ گیاه شناسی طب سنتی، زردچوبه و زنجبیل خویشاوند هستند و قرن هاست که از هر دوی آن ها به عنوان ادویه در آشپزی و به عنوان گیاه دارویی استفاده می شود.
زردچوبه و زنجبیل برای درمان سنتی بیماری های گوارشی، مشکلات التهابی و بیماری های دیگر توصیه می شوند. زردچوبه و زنجبیل دو گیاه دارویی عالی برای تسکین درد مفصلی هستند.
خواص ضدالتهابی زنجبیل برای تسکین درد عضلانی و آرتروز عالی است. زنجبیل حاوی مواد ضدالتهابی قوی به نام گینجرول است. تحقیقات مختلف طب سنتی مربوط به بیماری های روماتیسمی همچون التهاب مفاصل و آرتروز روماتیسمی، تأثیر این دو ماده را مورد بررسی قرار داده اند.
مصرف منظم زنجبیل موجب کاهش تدریجی درد، افزایش سرعت عمل و تحرّک و کاهش تورّم افراد شرکت کننده در این تحقیقات شد. خواص ضدالتهابی زنجبیل موجب بهبود گوارش و تسکین دل پیچه و رفع تهوّع و گاز روده می شود و برای درمان سرماخوردگی و بیماری های تنفسی دیگر نیز مفید است.
مطالعات نشان داده اند که قدرت زردچوبه در تسکین درد از آسپرین و داروهای شیمیایی مشابه، ‌بیشتر است. زردچوبه برای تسکین دردهای مزمن آرتروزی و مفصلی و همچنین کاهش علائم کولیت اولسراتیو (نوعی بیماری التهابی روده) و التهاب مفاصل بسیار مفید است.
کورکومین یکی از مواد فعال موجود در زردچوبه است که در طب سنتی چینی و طب آیورودای هندی، از آن برای درمان آرتروز استفاده می شود. ادعا می شود که زردچوبه درد مفصلی، التهاب و سفت شدگی مربوط به آرتروز را کاهش می دهد. زردچوبه تأثیر خوبی بر دستگاه گوارش نیز می گذارد.

دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل

دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل

دمنوش زنجبیل و زردچوبه

به ازای هر یک فنجان آب، از یک قاشق چای خوری زردچوبه و یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه ی رنده شده استفاده کنید. اگر از پودر زردچوبه و زنجبیل استفاده می کنید، ۳/۱  قاشق چای خوری از هر گیاه را با آب مخلوط کنید. برای طعم دادن به آن، از عسل خام و یک تکه لیمو استفاده کنید.
برای افزایش جذب زردچوبه در بدن، پس از آماده شدن دمنوش، باید کمی چربی همچون روغن نارگیل یا روغن بذر کتان به آن اضافه کنید.
تحقیقات نشان داده اند جذب زردچوبه پایین است و متابولیسم سریعی دارد که باعث می شود فراهمی زیستی آن در بدن پایین باشد. یک راه دیگر برای افزایش جذب زردچوبه، اضافه کردن کمی (۴/۱ یا ۲/۱ قاشق چای خوری) فلفل سیاه به این دمنوش است. فلفل سیاه حاوی پیپرین است که به جذب کورکومین کمک می کند.

نحوه ی آماده کردن دمنوش زردچوبه و زنجبیل

دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل

دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل

آب را در یک روغن دان کوچک بجوشانید. زردچوبه و زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید، حرارت را کاهش دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
اگر از زردچوبه یا زنجبیل آسیاب شده استفاده می کنید، ‌آن را ۷ دقیقه دم کنید. سپس، دمنوش را صاف کنید و اگر دوست داشتید کمی عسل و لیمو را به آن اضافه کنید. پس از آماده شدن دمنوش،‌ کمی فلفل سیاه یا روغن نارگیل به آن اضافه کنید تا میزان جذب زردچوبه بالا رود.

چه میزان از زردچوبه و زنجبیل و چه وقت؟

میزان استانداردی برای مصرف دمنوش زردچوبه و زنجبیل تعیین نشده است. می توانید در روزهایی که دردتان زیاد است، روزی یک فنجان از این دمنوش بنوشید.

عوارض جانبی زردچوبه و زنجبیل    

در صورت مصرف متعادل و درست، این گیاهان بی خطر تلقی می شوند و عوارض جانبی قابل توجهی ندارند. با این حال در صورتی که همزمان با داروهای شیمایی مصرف شوند، می توانند تداخل دارویی ایجاد کنند.
به عنوان نمونه، افرادی که به اختلالات خونریزی مبتلا هستند یا از داروهای ضدانعقاد خون استفاده می کنند، نباید از این دو گیاه استفاده کنند. بنابراین، قبل از آن که تصمیم به استفاده از این دمنوش یا هر یک از این دو گیاه بگیرید، بهتر است با پزشک مشورت کنید. مصرف خوراکی این دو گیاه به عنوان دارو برای زنان باردار و شیرده نیز توصیه نمی شود.

دمنوش ضد التهاب و تسکین دهنده ی زردچوبه و زنجبیل

باغ دارو

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار