اختصاصی تابناک باتو؛ مائورو کولاگریکو آرژانتینی، یکی از مهمترین سرآشپزهای جهان، در جشنواره غذاهای خیابانی در لیون فرانسه شرکت کرد و با ۸۰ سرآشپز از سرتاسر جهان برای شرکت در این مسابقه به رقابت پرداخت. کولاگریکو به عنوان سرآشپز در رستورانی در ساحل فرانسه «کوت دازور» کار میکند، که امسال به عنوان بهترین رستوران در جهان شناخته شد.
چهارمین دوره جشنواره که پنجشنبه افتتاح شد و تا یکشنبه ادامه دارد، (جشنواره غذای خیابانی لیون) نامگذاری شد و سال گذشته حدود ۲۴۰۰۰ نفر را به خود جذب کرد.
سرآشپزها از چندین کشور از جمله کانادا، ژاپن، هنگ کنگ، اسپانیا و فنلاند بر اساس تهیه انواع غذاهای خیابانی، و با رعایت قوانین این رویداد شرکت کرده اند، از جمله قوانین مسابقه این است که قیمت هر کدام از غذاها نباید حداکثر از ۵ یورو تجاوز کند.
سرآشپز ۳ ستاره میشلن (نظام رتبه بندی رستورانهای برتر) که رستورانش به نام «میرازور» در شهر ساحلی «مانتون» به عنوان بهترین رستوران جهان در تابستان امسال معرفی شد، در این جشنواره غذای هشت پا را به سبک منطقه «گالیسیا» اسپانیا همراه با قطعات کوچک سیب زمینی و یک غذای سنتی مکزیکی به نام «پیکو دِ گایو» که مخلوطی از سبزیجات است، تهیه کرد.
کولاگریکو گفت: کار سادهای نیست، زیرا ما از محصولات باکیفیت مانند اختاپوس استفاده میکنیم که از جمله مواد گران قیمت هستند، اما ما همیشه موفق میشویم، به خصوص هنگامی که مقادیر زیادی را به طور فلهای وارد میکنیم و به این ترتیب آنها را با قیمت قابل قبولی خریداری مینماییم.
«امریچ ریچارد»، بنیانگذار این جشنواره در لیون اظهار داشت که او از میزبانی "مهمترین سرآشپزان جهان" خوشحال است، و توضیح داد که این رویداد با هدف نشان دادن راهی برای نزدیکتر شدن به آشپزی پیشرفته و با آسانترین شکل ممکن و نزدیک به آشپزی مردم شکل گرفته و امکان انجام آن برای همه وجود دارد.
برگزارکنندگان امسال از سرآشپزها خواسته اند که مقادیر بزرگتری از غذا را تهیه کنند، غذاهایی که دارای دو بخش باشند: غذاهای شور و دیگری شیرینیها که برای یک وعده غذای کامل کافی باشند و قیمت آن به اضافه نوشیدنی از ۲۰ یورو بیشتر نشود.