سواحل گیلان در محاصره خطرناک‌ترین گونه گیاهی
کد خبر: ۱۵۶۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2019 September 13    -    ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۰

‏حضور مهمانی ناخوانده به نام «سنبل آبی» که یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهان آبزی جهان است ساحل رودسر گیلان را تهدید می‌کند.

حضور مهمانی ناخوانده به نام «سنبل آبی» که یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهان آبزی جهان است این روزها ساحل رودسر گیلان را تهدید می‌کند.

سواحل گیلان در محاصره خطرناک‌ترین گونه گیاهی

سنبل آبی (water Hyacinth) یا ارکیده آبی با نام علمی (Eichhornia Crassipes) گیاهی آبزی شناور چند ساله از خانواده غلافیان بومی مناطق گرمسیری و زیر گرمسیری آمریکای جنوبی به ویژه حوضه آمازون است که در آب‌های شیرین زندگی کرده و در خارج از زیستگاه خود به‌عنوان گیاهی مهاجم شناخته می‌شود.

گیاه مهاجم ‏سنبل آبی به‌دلیل رشد سریع در محیط‌های آبی (رشد دو برابری در عرض دو هفته) و مصرف مقادیر زیادی از اکسیژن آب، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهان آبزی است که در جهان شناخته شده و در مدت کوتاهی قادر است تا اکوسیستم منطقه را نابود کند.

این گیاه با برگ‌های گسترده، ضخیم، براق و تخم مرغی شکل 10 تا 20 سانتی‌متری که به اندازه یک متر در ارتفاع بالاتر از سطح آب رشد می‌کند، دارای ریشه‌های ارغوانی سیاه آزاد و ساقه راست است که 8 تا 15 گل جذاب و زیبا بر روی خود دارد.

سواحل گیلان در محاصره خطرناک‌ترین گونه گیاهی

سنبل آبی نه تنها در آب‌های شور؛ می‌تواند در تالاب‌ها، آب‌بندان‌ها، مصب رودخانه‌ها، استخرها از جمله استخرهای پرورش ماهی، مانداب‌های جنگلی، باتلاق‌ها و زیستگاه‌های آبی کم‌عمق، رودخانه‌های دارای جریان کند و هر مکان آبی غنی از عناصر غذایی رشد و گسترش یابد.

ضروری است برای مقابله با این گونه خطرناک قوانینی مشابه قوانین موجود در رابطه با مواد مخدر و کشت خشخاش وضع شود، زیرا با یک تهدید ملی روبه‌رو هستیم.

بذر سنبل آبی 15 تا 30 سال داخل خاک زنده می‌ماند و خاصیت باروری دارد.

تسنیم

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۲
0
0
پیشنهاد می شود یک شرکت دانش بنیان روی فرآیند تجزیه آن کار کند، احتمالا نتیجه خوبی گرفته خواهد شد. اینطوری از شرش می توان خلاص شد.
مریخ
|
United States
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
2
5
نگران نباشید با توجه به هجوم مسافرین به سواحل خزر هیچ گیاهی فرصت رشد پیدا نخواهد کرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
0
0
جمع کنید بدید گاو بخوره! نشد خشکش کنید به صورت کود ازش استفاده کنید. اینم نشد یه کار دیگه ...
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
0
1
این گیاه بسیار خطرناک است و شبیه آزولا موجب نابودی زیستگاههای طبیعی می شود. آثار زیانبار آن خیلی نگران کننده است.واقعا بسیج ملی برای حذف آن لازم است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار