«تابناک باتو» قهوه یزدی یا به عبارتی قهوه عزاداری همانطور که از اسمش معلوم است بیشتر در مراسم عزاداری استفاده میشود. این نوع قهوه قدمت بسیار زیادی دارد تا حدی که برخی آن را از چای هم قدیمیتر میدانند. در این مقاله برای شما عزیزان و علاقمندان به قهوه نحوه تهیه این قهوه خوشمزه را توضیح میدهیم.
اول پودر قهوه رو که تهیه کردیم اگه تفت داده بود که هیچ اگر نه پودر قهوه را کمی تفت میدهیم
سپس به ازاء یک پیمانه قهوه سه پیمانه شکر و مقداری آب اضافه میکنیم.
البته آنهایی که تجربه تهیه قهوه رو دارند قهوه و آب و شکر را با هم ترکیب میکنند و در کتریهای بزرگ یا دیگهای مسی کوچک به آن حرارت میدهند تا قهوه شروع به جوش آمدن کند.
وقتی قهوه شروع به جوشیدن کرد، تقریبا چهل دقیقه تا یک ساعت باید آرام آرام به قول یزدیها قُل بزند یا بجوشد.
بعد به آن کمی هل و گلاب و دارچین و نبات اضافه میکنیم.
البته بعضیها دارچین را دیگه اضافه نمیکنند.
قهوه طبعش سرد و خشک است و هل و گلاب و دارچین و نبات با طبع گرم، هم قهوه را خوش طعم میکند و هم طبعش رو گرم میکند.
در نهایت بعد از یک ساعت قل زدن آرام، قهوه را برای ۶ تا گاها ۸ ساعت میگذارند تا دم بکشه؛ و در نهایت قهوه یزدی آماده است جهت میل کردن.
البته تهیه و پخت قهوه تقریبا سلیقهای است بعضی آن رو غلیظتر درست میکنند بعضی با شکر بیشتر بعضی کمتر و بعضی دارچین اضافه میکنند و بعضی نه.
آنچه قهوه یزدی را نسبت به سایر قهوهها متمایز کرده اولا قدمت، طرز تهیه و نحوه استفاده و پذیرایی آن است.
آسمونی