آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا
کد خبر: ۱۵۲۱۰۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2019 July 30    -    ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
فرقی نمی‌کند در کلبه‌ای دور افتاده باشید یا در مرکز آدیس آبابا پایتخت اتیوپی، نمی‌توانید عطر قهوه که هر صبح در کوی و برزن، در قهوه خانه‌ها و خیابان‌های اتیوپی به ویژه آدیس آبابا می‌پیچد را نادیده بگیرید. هر صبح در هر نقطه‌ای از آدیس آبابا که تصورش را کنید، دانه‌های قهوه برای مشتریانی که صف بسته اند، برشته می‌شوند.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابااختصاصی تابناک باتو؛ فرقی نمی‌کند در کلبه‌ای دور افتاده باشید یا در مرکز آدیس آبابا پایتخت اتیوپی، نمی‌توانید عطر قهوه که هر صبح در کوی و برزن، در قهوه خانه‌ها و خیابان‌های اتیوپی به ویژه آدیس آبابا می‌پیچد را نادیده بگیرید. هر صبح در هر نقطه‌ای از آدیس آبابا که تصورش را کنید، دانه‌های قهوه برای مشتریانی که صف بسته اند، برشته می‌شوند.

 

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

نوشیدن قهوه در اتیوپی آداب و رسومی داشته که هنوز هم مردم این کشور آن را حفظ کرده اند، چه در آدیس آبابا یا در روستایی در پَرت‌ترین نقطه آن. محافل نوشیدن قهوه نقش فضای مجازی را برای مردم اتیوپی بازی می‌کند و نمادی از جود و بخشش میزبان است.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

آن‌ها دانه‌های قهوه را در یک صفحه سفالین پهن می‌کنند تا زیر نور خورشید خشک شود، سپس آن‌ها را می‌شویند و در یک سطح آهنین روی آتش تفت می‌دهند، این آتش باید با هیزم یا زغال روشن شده باشد، سپس ظرف مسطح داغ را جلوی یک یک مهمانان می‌گیرند تا عطر گیرایِ دانه‌های قهوه را استشمام کنند، سپس دانه‌ها را که رایحه شان همه جا را پر کرده با یک هاون دستی می‌کوبند و در قهوه جوش سنّتی اتیوپی می‌ریزند. برای این که مهمانان از عطر قهوه اتیوپی بیشتر بهره‌مند شوند، در مجلس قهوه نوشی، بخور روشن می‌کنند تا بوی آن با دود قهوه بوداده شده ترکیب شود.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

مردم اتیوپی تمایل زیادی دارند که هنگام نوشیدن قهوه روی حصیر یا کاه بنشینند و خاطرات زندگی خود به ویژه زندگی در روستا را بازگو کنند.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

نوشیدن قهوه تا حدود سه ساعت طول می‌کشد که با تلاش بی وقفه میزبان همراه است. مهمان و میزبان درباره امور روزانه گفتگو می‌کنند.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

اتیوپیایی‌ها دوست دارند قهوه را به شکل سنّتی و روی زغال طبیعی تفت بدهند. آن‌ها بر این باورند که استفاده از ابزار‌های مدرن در انجام مراحل تهیّه قهوه از جمله بو دادن دانه‌های آن، طعم خاص قهوه را تا حد زیادی از بین می‌برد. مردم اتیوپی می‌گویند تفت دادن دانه‌ها با آتش برخاسته از زغال، روندی تدریجی و آرام دارد و با کنترل دمای آن به خوبی می‌توانند قهوه‌ای خوشمزه بدون آنکه دانه هایش سیاه شود و یا بسوزد تهیّه کنند.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

با وجود اینکه فرهنگ‌های جدید، خیابان‌های اتیوپی را در نوردیده مانند کافی شاپ‌های «کالدی» که نسخه اتیوپیایی کافی شاپ‌های معروف استارباکس آمریکایی هستند، اما هنوز آداب و رسوم سنتی نوشیدن قهوه در اتیوپی پابرجاست. نوشیدن قهوه سنتی دیرینه و ریشه دار در فرهنگ مردم این کشور است که هرگز از زندگی آن‌ها بیرون نمی‌رود.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

قهوه سمبل اتیوپی و یکی از عناصر اساسی جامعه اتیوپی به شمار می‌رود، هر کسی که به اتیوپی رفته خاطرات و داستان‌های زیادی از این نوشیدنی سحرانگیز دارد. مردم این کشور قهوه را همراه با پنیر، پاپ کورن و یا آجیل می‌خورند.

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

 

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

 

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

آداب و رسوم نوشیدن قهوه در آدیس آبابا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سارا
|
Canada
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۸
0
1
چقدر قشنگ
محمود ترکمانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۸
0
1
گزارش جالبی بود...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۸
3
2
سه ساعت خوردن یک قهوه طول می کشد با این حساب معلوم است که چرا یکی از فقیرترین کشورهای افریقایی هستند
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
0
1
نظر یک مشهدی .موگوم خوبه ایی کارا رو جونایی سوسول وقرتی ما بجای او ن اب زیبو وکوفت زهر ماری که موخورن یاد بگیرن .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
0
0
ببخشيد اونا قهوه بو داده بود يا قهوه ذغالي!!!! :) بعد از سه ساعت قهوه دم مي كردن يا ذغال قهوه!
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار