نام قدیمی کشور‌های امروزی
کد خبر: ۱۴۸۱۷۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: 2019 June 20    -    ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
این روز‌ها عوض کردن اسم کار عجیبی نیست و در میان اطرافیانمان زیاد می‌بینیم. اگر در مقیاس بزرگتر هم بررسی کنیم، چند کشور نامشان را تغییر داده اند تا منعکس کننده تغییرات حکومتی یا گروهی از افراد باشند که در کشور مذکور زندگی می‌کنند. بیشتر ما فقط نام جدید آن‌ها را می‌دانیم اما نام قدیمی برخی از آن‌ها را در این مطلب مشاهده می‌کنید.

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟به گزارش «تابناک با تو»؛ این روز‌ها عوض کردن اسم کار عجیبی نیست و در میان اطرافیانمان زیاد می‌بینیم. اگر در مقیاس بزرگتر هم بررسی کنیم، چند کشور نامشان را تغییر داده اند تا منعکس کننده تغییرات حکومتی یا گروهی از افراد باشند که در کشور مذکور زندگی می‌کنند. بیشتر ما فقط نام جدید آن‌ها را می‌دانیم اما نام قدیمی برخی از آن‌ها را در این مطلب مشاهده می‌کنید.

۱. پرشیا - ایران

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

در نوشته‌های یونانیان نام سرزمین پارس یا پرشیا دیده می‌شود. ایران از قرن ششم پیش از میلاد که دولت هخامنشی به پادشاهی رسید «پرشیا» نام گرفت. در سال ۱۹۳۵ دولت ایران از متحدان سیاسی خود خواست دیگر از نام پرشیا استفاده نکنند و این کشور را فقط با نام «ایران» بخوانند.

۲. کامپوچیا، کامبوج

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

من نمی‌دانستم که کامبوج قبلا نام دیگری داشته است و همین چند دهه پیش نامش را تغییر داده است. از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۷۰، مردم کشورشان را پادشاهی کامبوج می‌نامیدند. تا ۵ سال بعد از ۱۹۷۰، این کشور جمهوری خمِر بود. حکومت کمونیستی این نام را دوباره در سال ۱۹۷۹ به دموکراتیک کامپوچیا تغییر داد. طی «انتقال قدرت» مدت کوتاهی به نام کشور کامبوج تغییر یافت. اعاده سلطنت دوباره نام آن را به پادشاهی کامبوج تغییر داد. به نظر می‌رسد که کامبوج تلفظ اشتباه غربی «کامپوچیا» باشد.

برمه- میانمار

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

در برخی کشور‌های انگلیسی زبان، این کشور هم به نام برمه و هم میانمار شناخته می‌شود. اما به صورت رسمی برمه بود که بعدها به میانمار تغییر کرد. بعد از اینکه ائتلاف نظامی در اواخر دهه ۱۹۸۰ کنترل این کشور را به دست گرفت، «اتحادیه جمهوری میانمار» به وجود آمد. کشور‌های فرانسه، ژاپن و اکثر ملل متحد از این تغییر نام حمایت کردند. اما، چون رژیم نظامی کشتار زیادی کرد تا به قدرت برسد، ایالات متحده و انگلستان از به رسمیت شناختن این دولت خودداری کردند.

فرااُردن، اردن

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

کشور فرااُردن در سپتامبر ۱۹۲۲ به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد. طبق فرمان بریتانیا تا قبل از استقلال این کشور در سال ۱۹۴۶ به این نام شناخته می‌شود. در ماه مه همان سال، «پادشاهی هاشمی فرااُردن» تاسیس شد. این نام تنها سه سال استفاده شد و بعد از آن بار دیگر تغییر کرد، اما این بار به «پادشاهی هاشمی اردن» نام اردن از رود اردن می‌آید که می‌گویند حضرت مسیح (ع) در آن غسل تعمید داده شده است.

ابی‌سینیا یا حبشه - اتیوپی

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

ابی‌سینیا یا حبشه بخش شمالی اتیوپی را پوشش می‌داد. حبشه در سال ۱۲۷۹ تاسیس شد و حبشیان تا قرن بیستم حکومت کردند. در جنگ جهانی دوم بود که پادشاه هایله ثلاثی نام این کشور را به اتیوپی تغییر داد. بسیاری این بحث را مطرح کردند که این کشور همیشه اتیوپی بوده و نام «حبشه» را عرب‌ها رایج کردند. از نظر جغرافیایی اتیوپی بزرگتر است.

بچوآنالند، بوتسوانا

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

زمانی بوتسوانا تحت حکومت بریتانیا و در تحت الحمایه بچوآنالند بود. در ۳۱ مارس ۱۸۸۵، رسما به بچوآنالند تغییر یافت. این یعنی بریتانیا این سرزمین را رسما به عنوان یکی از سرزمین‌های خود تصویب کرد. به همین ترتیب، آن‌ها تا زمان استقلال در ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۶ تحت الحمایه بچوآنالند باقی ماندند. پس از استقلال، این نام به بوتسوانا تغییر کرد که اشاره به بزرگترین قومیت این کشور «تسوانا» دارد.

سیلان - سریلانکا

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

از سال ۱۸۱۵ تا ۱۹۴۸ حکومت بریتانیا این کشور را سیلان می‌نامید. نام سیلان از ترجمه پرتغالی «Ceilao» می‌آید. میل به استقلال بود که نام سری‌لانکا را در قرن بیستم متولد کرد. به لطف احزاب سیاسی مارکسیست «لانکا ساما ساماجا» و حزب آزادی سری‌لانکا، این نام‌ها رسما برای «جمهوری سری‌لانکا» در سال ۱۹۷۲ انتخاب شدند و در نهایت «جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا» در سال ۱۹۷۸ به تصویب رسید.

منبع: برترینها

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
20
5
دوست عزیز در مورد کشورهای دیگه اطلاع ندارم ولی در مورد ایران حداقل این اطلاعات هست که در زمانهای مختلف این سرزمین نامهای مختلفی داشته و در زمان قاجار که نزدیکترین سلسه قبل از پهلوی اول میباشد نام ایران ممالک محروسه قاجار نام داشت . کاش کمی از این حس شئونیستی بیرون بیاین و منطقی بنویسین . ضمنا مراجعه به ویکیپدیا مربوط به نامهای ایران کم لطف نخواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
ممالک محروسۀ ایران درست است.
ناشناس
| |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
اولا شونيست خودتي، بنده دوستي اي با شما ندارم، بنابراين عزيز هم خودتي، از منابعي كه معرفي كرديد، اعتبار نوشته تان اشكار مي شود، ضمنا دوره قاجار هم ممالك محروسه ايران بود، ايران تنها سرزمين در جهان است كه بيش از دو هزار سال به اين نام خوانده شده و ظاهرا اين براي ادمهاي بي أصل و نسب و بي بته اي مثل شما قابل قبول نيست و با ظاهر مؤدب سعي داريد اراجيفتان را بقبولانيد
ناشناس
| |
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
این اشتباه است ممالک محروسه یعنی قلمرو و سلسه های افشار و زند و صفوی هم در کتب تاریخی نویسندگان معاصرشان از این عنوان سلسله ای و عنوان ممالک محروسه ایران استفاده می کرده اند. کتاب های خلد برین در عصر صفوی و تاریخ جهان ارای عباسی تاریخ عالم ارای نادری و...در جای جای خود نام ایران را برده اند.
حسین
| |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۱
این چه حرفیه که می زنید؟!!! ممالک محروسه قاجار دیگر چیست؟! دو اسم ایران و پرشیا درست است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
5
18
نويسنده اين مقاله يا مغرض است يا نادان، نام ايران هزاران سال است كه ايران است، اينكه يونانيها و غربيها نام ديگري به اين سرزمين إطلاق مي كردند از خطاي انهاست، نام اين سرزمين ايران است ايران بفهميد يا دست كم شاهنامه بخوانيد
آرش جهانشاهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۱
1
1
لطفا هر چرندی را بازنشر ندهید . نام ایران دست کم دوهزار سال است که ایران است ، این صحبتها غرض ورزی سیاسی تجزیه طلبان است ، در اوستا کهن ترین کتاب ایران در نیایشهای زرتشت پیامبر با اهورامزدا بندی است ،، فر ایران را میستاییم ،، در اوپالیشاد هندوستان در هزاران سال قبل به روشنی نام ایران آمده ، فردوسی بزرگ در هتصد سال قبل صدها بار نام ایران را آورده ، نظامی گنجوی میگید ... همه عالم تن است و ایران دل ، نیست گوینده را زین قیاس خجل ، چون که ایران دل زمین باشد ، دل ز تن به بود یقین باشد
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار