بلایی که کپک نان سر کبدتان می آورد
کد خبر: ۱۴۳۷۰۴
تاریخ انتشار: 2019 May 03    -    ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۰

نگهداری نان حاوی رطوبت در داخل پلاستیک، یخچال و جای نان و سفره مناسب نیست و این مسئله سبب بروز کپک بر روی نان می‌شود.

منصور رضایی، متخصص تغذیه در ارتباط با مواد غذایی کپک‌زاده و تأثیر آن بر سلامت افراد اظهار داشت: قارچ‌ها یا کپک‌ها در صورت شرایط لازم همچون رطوبت و تاریکی احتمال رشد آنها بیشتر شده و درواقع قارچ‌های کپکی یا آسترژیلوس سلاروس سمی بنام آفلوتوکسین تولید می‌کند.

وی بابیان اینکه سم آفلوتوکسین یکی از فاکتورهای خطر در بروز سرطان‌های دستگاه گوارش ازجمله سرطان کبد به شمار می‌رود، گفت: شرایط نگهداری مواد غذایی باید به صورتی باشد که شاهد رشد این سم در مواد غذایی گوناگون به‌ویژه نان و رب نباشیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آن بخش از کپک با چشم دیده می‌شود، درواقع بخش اندکی از قارچ یا کپک موجود در آن ماده است، گفت: در صورت مشاهده کپک باید کل آن ماده غذایی دور ریخته شود.

رضایی گفت: بهترین شرایط نان بیش از یک روز در فریزر است و بهتر است حداکثر تا یک ماه این نان مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: نگهداری نان حاوی رطوبت در داخل پلاستیک، یخچال و جای نان و سفره مناسب نیست و این مسئله سبب بروز کپک بر روی نان می‌شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: کپک موجود در نان که به دام و طیور نیز ارائه داده می‌شود، سبب تأثیر بر روی گوشت، شیر و یا تخم آنها شده و از طرفی مقاومت به آنتی‌بیوتیک را در انسان ایجاد می‌کند.

منبع: فارس

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار