آیا «خلبانی» کار مردان است و «بچه داری» کار زنان؟
کد خبر: ۱۴۱۷۳۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2019 April 16    -    ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۰
واقعیت چیست؟
هنوز هم در دنیا «تبعیض جنسی» بیداد می کند. هنوز فرهنگ های زیادی افکار، احساسات، شغل ها، علم ها و حتی رنگ ها را بر مبنای «زنانه» و «مردانه» تقسیم می کنند که گاهی منجر به این می شوند که باور متفاوت بودن جنسی، در واقع نیز افراد را تحت تأثیر قرار دهد و ما در چرخه ی معیوب نادانی خود بمانیم و آن چه محصول سنّت ها و باورهامان است، «ناموس هستی» و «قانون الهی» بدانیم!

واقعیت چیست؟ آیا «خلبانی» کار مردان است و «بچه داری» کار زنان؟

واقعیت چیست؟ آیا «خلبانی» کار مردان است و «بچه داری» کار زنان؟«تابناک باتو» ـ آیا تفاوت های جسمانی بین زن و مرد، لزوماً باعث می شود زن و مرد نحوه ی تفکر و احساسات متفاوتی داشته باشند؟ آیا برخی از امور زندگی «مردانه» و برخی از امور آن «زنانه»اند؟ شما چه فکر می کنید؟ آیا «بچه داری» کار زنان است و «خلبانی» کار مردان؟

پایه گذاران روانکاوی همچون زیگموند فروید، کارل یونگ و اریک_اریکسون اعتقاد داشتند که ساختار «روان زنانه» با ساختار «روان مردانه» متفاوت است و همان طور که نمی توان انتظار داشت، مردی وظیفه ی زایمان و شیردهی را به عهده بگیرد، نمی توان سایر امور «بچه داری» را به مردان سپرد.

این صاحب نظران می اندیشیدند که «طبیعت» وظایف متفاوتی برای زنان و مردان درنظر گرفته است. فروید گفته است «آناتومی سرنوشت است».

هرچند فروید و یونگ افرادی تحصیل کرده و با تفکر علمی بودند، بعدها افکار آنان مورد نقد قرار گرفت و بسیاری از شاگردان آن ها به این نتیجه رسیدند که همه نظریات آن ها ساختار علمی خود را حفظ نکرده اند.

«کارن هورنای» از اولین زنان روانکاو و «مارگارت مید» مردم شناس برجسته، به این نتیجه رسیدند که فروید نقش فرهنگ و فضای اجتماعی را در نظریاتش نادیده گرفته است و بسیاری از آن چه زنانه یا مردانه پنداشته ایم نه تحت تأثیر «طبیعت» که محصول فرهنگ و تاریخ است و قابل تغییر و بازنگری هستند.

تحقیقات بعدی در حیطه ی روانشناسی اجتماعی و فرهنگی نشان داد که اعتراضات «کارن هورنای»، «مارگارت مید» و دیگران به جا و درست بوده است.

واقعیت چیست؟ آیا «خلبانی» کار مردان است و «بچه داری» کار زنان؟

بسیاری از مواقع «باور ما» مبنی بر این که چیزی طبیعی یا چیز دیگری غیرطبیعی است بر «طبیعت» ما تأثیر می گذارد.

در یک کار پژوهشی، معلم در سر کلاس درس عنوان کرد که تحقیقات نشان داده است که دانش آموزانی که رنگ چشم روشن دارند، بیش از دانش آموزانی که رنگ چشم تیره دارند در ریاضیات استعداد دارند. دو هفته بعد، این معلم از دانش اموزان آن کلاس امتحان ریاضی گرفت. نمرات ریاضی دانش آموزان چشم روشن به طور قابل توجهی از دانش آموزان چشم تیره بالاتر بود. معلم نمرات را اعلام نکرد. در عوض، چند روز بعد اعلام کرد که راجع به تحقیقات علمی اشتباه کرده و وقتی دوباره مقالات را مرور کرده متوجه شده که طبق تحقیقات، دانش آموزان رنگ چشم تیره استعداد بیشتری در ریاضیات دارند! دوباره دو هفته بعد این معلم از همان دانش آموزان امتحان ریاضی گرفت، این بار نمرات دانش آموزانی که رنگ چشم تیره داشتند به طور قابل توجهی بالاتر از دانش آموزانی بود رنگ چشمشان روشن بود!

می بینید؟ باور ما به یک گزاره، گاهی استعداد و هوش ما را هم تحت تأثیر قرار می دهند.

هنوز هم در دنیا «تبعیض جنسی» بیداد می کند. فرهنگ های زیادی در دنیا هستند که هنوز افکار، احساسات، شغل ها، علم ها و حتی رنگ ها را نیز بر مبنای «زنانه» و «مردانه» تقسیم می کنند. چنین فرهنگ هایی گاهی منجر به این می شوند که باور متفاوت بودن جنسی، در واقع نیز افراد را تحت تأثیر قرار دهد و ما در چرخه ی معیوب نادانی خود بمانیم و آن چه محصول سنّت ها و باورهامان است، «ناموس هستی» و «قانون الهی» بدانیم! هنوز تحت نام روانشناسی، کتاب هایی منتشر می شوند که مردان را اهل مریُخ و زنان را اهل ونوس می دانند و برای آنان چنان تفاوت ذاتی قایلند که آن ها برای فهم یکدیگر نیاز به زحمت و تلاش دارند.

واقعیت چیست؟ آیا «خلبانی» کار مردان است و «بچه داری» کار زنان؟ شما چه فکر می کنید؟!

دکترمحمدرضاسرگلزایی روانپزشک

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
1
4
استاد بهرام بیضائی به این سوال چنان جواب زیبائی در متن نمایشنامه شیخ شرزین داده. توصیه میکنم بخوانید و لذت ببرید. فرقی نمیکند به دست ادمی قلم بدهی یا شمشیر هرچه بدهی می اموزد چه مرد چه زن!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
3
7
فرهنگ و سنت و دین خیلی در این موارد تاثیر گذار است تو کشورهای اروپایی خانمها کار مورد علاقه شون رو دنبال میکنند از پلیس وخلبان و ارتشی گرفته تا کارهای مهندسی سخت که خیلی هم موفق بوده اند
ولی ما اینجا هنوز درگیر این هستیم که خلبانی کاری مردانه است و بچه داری کاری زنانه
اینجا کمترین ارزشی برای علایق زنها قائل نیستند ساده ترین چیز که تماشای فوتبال هست برای خیلی ها قابل هضم نیست و میگن که چه بشود زن فوتبال ببینه ما سالها کار فرهنگی هم کنیم هنوز خیلی عقب هستیم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
انجا هم بحث سر جدا کردن است خبر نداری
سامان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
3
0
"ما در چرخه ی معیوب نادانی خود بمانیم"
خیلی جالبه ک این اقای دکتر از افریننده جهان هم داناتره و اطاعت از دستورات خدارو نادانی توصیف میکنه.
از اون جالب تر کوری و کری این اقای دکتر هستش ک نمیبینه پیروی از این خزعبلات چ ب روز بشر اورده. و نهاد خانواده رو نابود کرده و چون خانواده نابود شده انسان ها تنها و اسیب پذیر شده اند و این حالت ایده عال نظام سرمایه داری برای ب بردگی گرفتن تمام انسان هاست.
اگه ادم کور و کر نباشه میبینه ک همه ما برده ی انسان های پولداری هستیم ک ب ما ب چشم دسمال کاغذی نگاه میکنند.
قبلا ک انسان ها نادان بودن و بی خودی حرف خدارو گوش میکردند خانواده ها پایدار بود و تنهایی معنایی نداشت . هر کس برای خودش و روی زمین خودش کار میکرد و هر چی در میاورد برای خودش و خانواده اش بود. همه چشمشون ب خدا بود تا روزیشونو بده نه ب ی مدیر تازه ب دوران رسیده ک توقعات نابجا و نا حق داره و زور میگه و ظلم میکنه.جوانا تا ب سن ازدواج می رسیدنند ب راحتی متاهل می شدند وشغل داشتند و چون همه زمین داشتند براحتی صاحب خونه. واقعا ک چ دوران بدی بود. الان خوبه ک من با ۲۶ سال دارم زیر فشار جنسی له میشم و توانایی ازدواج ندارم و مجبورم برای چندرغاز پول زورگویی های رئیسم رو تحمل کنم. الان خوبه ک خانم ها موقعیت های شغلی رو اشغال می کنند ولی بازم موقع ازدواج ب پول پسره چشم دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار