ارتباط قهوه و سرطان معده
کد خبر: ۱۳۷۵۹۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2019 February 27    -    ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰

صاحب‌نظران معتقد هستند که سرطان یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب‌های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می‌شود.

ارتباط قهوه و سرطان معده

آمارها نشان می‌دهد که پس از سرطان‌های ریه، سینه و کولورکتال، سرطان معده به لحاظ شیوع در جهان رتبه چهارم را دارد و به لحاظ مرگ و میر، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص روند ابتلا به سرطان معده، در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تفاوت‌های نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، می‌توان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی متاثر از عوامل محیطی و رژیم غذایی و عفونت هلیکوباکترپیلوری است.

فاطمه شفیعی با بیان اینکه عفونت H پیلوری عامل بسیار مهم در ابتلا به سرطان معده محسوب شده اما تنها عامل خطرزا نیست، گفت: مطالعات متعددی در مورد ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینت‌ها، اجزای غذایی، گروه‌های غذایی و الگوهای غذایی انجام شده اما هنوز هم نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده بحث برانگیز است‌.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه قهوه مخلوطی از ‌حدود هزار ترکیب شیمیایی با خواص متفاوت ضد سرطانی و سرطان‌زایی است، ادامه داد: با توجه به مصرف گسترده قهوه و ترکیبات شیمیایی متعدد موجود در آن و اثرات متضاد این ترکیبات، مطالعاتی با هدف بررسی ارتباط این نوشیدنی و خطر انواع سرطان ها نظیر سرطان معده انجام شده است.

او توضیح داد: وجود ترکیبات مطلوب و نامطلوب موجود در ساختمان قهوه، می تواند اثرات متفاوت قهوه بر خطر سرطان معده را توضیح دهد؛ قهوه دارای صدها ترکیب شیمیایی مانند هیدروکربن های آروماتیک و آمین های هتروسیکلیک با خاصیت سرطان زایی در مقادیر بسیار کم و در کنار آن، دارای صدها ترکیب ضد سرطانی نظیر آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولیک، دی ترپن‌ ها، ملانوییدها پیش سازهای ویتامینی است.

مدرس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در بسیاری از مطالعات «کافئین»، «کافستول» و «کائول» موجود در قهوه، اثرات محافظتی در برابر سرطان ها نشان داده است.

او ادامه داد: کافئین می تواند با ایجاد اختلال در سیکل سلولی، تغییر مکانیسم های تعمیر DNA‌، تعدیل پاسخ‌های مرگ سلولی، تغییر در متابولیسم کارسینوژن ها و کاهش فعالیت هیدروکربن های آروماتیک، اثرات ضد سرطانی اعمال کند، همچنین کافستول و کاوئول نیز اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی ایجاد می کنند.

شفیعی اضافه کرد: با توجه به نتایج مطالعات و ترکیبات پیچیده موجود در ساختمان قهوه با اثرات متفاوت، نمی‌توان نتیجه گیری واضحی داشت و به طور کلی شواهد روشنی از این که آیا مصرف قهوه اثری بر خطر سرطان معده دارد و یا نقش محافظتی دارد، مورد تایید قرار نگرفته است.

ایسنا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
0
0
یعنی ارتباطی ندارند!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۹
0
1
عجب تحقیقی ، آخرم نفهمیده. ..خوبه یابد
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار