تاثیر مواد غذایی در بهبود خلق وخو
کد خبر: ۱۳۴۳
تاریخ انتشار: 2015 May 31    -    ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱

برخی از مشکلات زندگی سبب افسردگی و حس ناامیدی می شوند. گاهی این مشکلات با تغییرات هورمونی همراه هستند که رفع آن پیچیده تر است.

در این حالت برخی افراد به روانپزشک مراجعه می کنند و ترجیح می دهند که از داروهای ضد افسردگی استفاده کنند. برخی افراد نیز جایگزین های نامناسبی مانند سیگار را انتخاب می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که برخی ازمواد غذایی و چند راهکار ساده و طبیعی در بهبود خلق و خو و افزایش شادی و موثر هستند.

برخی از عادت های غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:

- از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید

استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی می دهند ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ می کنند. برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکی هایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمی شود.

- از مواد پروتئینی استفاده کنید

استفاده از مواد پروتئینی به ویژه پروتئین های گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی می شود و خلق و خو را بهبود می دهند.

-از اسید های چرب امگا 3 استفاده کنید

اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند.

-ویتامین B12 و فولات را فراموش نکنید

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B12 و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد.

-استفاده از غذاهای حاوی اسید آمینه

-موز

-تخم کدو تنبل

-چای بابونه

راهکارهایی هم برای بهبود خلق و خو و حس شادی وجود دارند که عبارتند از :

-در هر وعده غذای سنگین نخورید

پرخوری و حجم بالای غذا در یک وعده، یکی از مهمترین دلایل ناراحتی و احساس تنبلی است؛ بهتر است تعداد وعده های غذایی بیشتر شود، ولی در هر وعده غذای کمتری میل شود.

-ورزش کنید

ورزش و پیاده روی منظم یکی از مهمترین روش های بهبود خلق و خو است. تحقیقات نشان می دهد که ورزش منظم و گروهی مانند کلاس های یوگا و پیلاتس، علایم افسردگی را به طور کامل نابود می کند.

-خواب کافی داشته باشید

-هوای تازه استنشاق کنید

-زیاد بخندید

-در کارهای داوطلبانه اجتماعی شرکت داشته باشید.

(ایرنا)

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار