«اختصاصی تابناک باتو» خیابانهای اتریش به ارائه غذاهای خوشمزه شهرت دارند و رستورانهای اتریشی خدمات بسیار خوبی را به مشتریان خود عرضه میکنند. اتریش در برههای از تاریخ، مقر امپراتوری هابسبورگ بود و قلمرو این امپراتوری از شرق به روسیه و از غرب به فرانسه میرسید. به همین دلیل آشپزی امروز اتریش ترکیبی از غذاهای کشورها و فرهنگهای مختلف اروپا میباشد.
در این گزارش با معروفترین غذاهای کشور اتریش با ما همراه باشید.
۱. وینر اشنیتزل Wiener Schnitzel
این غذا، یکی از معروفترین غذاهای اتریش است. "وینر" در لغت به معنای "وین" است. برخی معتقدند که روش اصلی پخت این غذا از ایتالیا آورده شده است، در حالیکه گروهی دیگر، آن را از جمله غذاهای اصیل اتریشی میدانند که به روش طبخ آن در یک کتاب آشپزی محلی در سال ۱۷۱۹ میلادی اشاره شده است. بُرشهایی از گوشت گوساله، عنصر اصلی این غذا به شمار میروند و گاهی از گوشت پرندگان هم در تهیه آن استفاده میشود. سیب زمینی با جعفری و یا سیب زمینی با سالاد خیار، خوردن این غذا را لذّت بخشتر میکند.
۲. تافل اشپیتز Tafelspitz
تافلشپیتز غذای ملی اتریش و از محبوبترین بشقابهای غذا در این کشور است. مردم اتریش، این غذا را سالمترین غذای خود میدانند. فیله گوشت گاو آب پز شده که در آب سبزی و همراه با ادویه جات عطردار پخته شده و همراه با ترب کوهی تازه و سیب زمینی کبابی و... سِرو میگردد. این غذا شباهت زیادی به سوپ گوشت فرانسویها و "بولیتو میستو" ایتالیایی دارد البته با اندکی تفاوت در جزئیات.
۳. دامپلینگ اتریشی Knödel
دامپلینگ یکی از غذاهای اصلی در کشورهای اروپای مرکزی به شمار میرود. مواد اصلی آن عبارت است از سیب زمینی، نان، سمولینا و گوشت. یک نوع دیگر دامپلینگ اتریشی از نان گندم، کره، سیر و اسفناج درست میشود. معمولا شیرین اند و با میوه و گوشت پر میشوند.
۴. گولاش اتریشی Goulasch
گولاش غذای کلاسیک اتریشی است که از دوران امپراتوری تاکنون در آشپزخانههای این کشور طبخ میشود. گولاش در واقع یک غذای مجارستانی است، اما وارد آشپزی اتریش شده و امروزه به یکی از محبوبترین غذاهای اتریشی تبدیل شده است. با این حال امروزه، این سوپ را با قطعاتی از گوشت (کوفته)، سبزیجات و فلفل سبز میپزند و با نان تیره و یا نان کیک میخورند.
۵. شیرینی Mohnnudeln
یک شیرینی سنّتی اتریش است که از خمیر سیب زمینی و دانههای خشخاش تهیه میشود و روی آن کره ذوب شده و پودر قند میریزند.
۶. شیرینی کایْزِشمان Kaiserschmarrn
کایزشمان از رایجترین شیرینیهای اتریش است و در اصل از تکههای مجزایِ پنکیک نرم تشکیل شده که به همراه سُس سیب و مقداری شکر و زرده تخم مرغ بر رویش سِرو میشود.
۷. پالاچینکن Palatschinken
پالاچینکن که فرانسویها به آن کرپ میگویند میتواند به سبکها و روشهای مختلف و با مربا یا شربت افرا تهیه و سِرو شود. همچنین میتواند در دو نوع شیرین یا نمکدار درست شود و یا تکههای آن را درون سوپ میریزند و میخورند.