گیلاس زمینی درآستانه ورود به بازار میوه +تصاویر
bato-adv
کد خبر: ۱۲۳۱۹۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2018 October 03    -    ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰

یک میوه خوش‌طعم بومی آمریکای جنوبی که به دلیل مقرون به صرفه نبودن کشت، ناشناس مانده حالا پس از آنکه یک تیم تحقیقاتی، تغییراتی اساسی در دی‌ان‌ای آن ایجاد کرده‌اند بناست بازار جهانی میوه را احاطه کند.

به گزارش  ایندیپندنت، جمعی از دانشمندان معتقدند با تغییراتی که در دی‌ان‌ای یک میوه ایجاد کرده‌اند به زودی، تحولی اساسی در خانواده میوه‌های سته ایجاد خواهد شد. به گفته آن‌ها با ایجاد تغییرات ژنتیکی در کاکنج (گیلاس زمینی)، این میوه خوش‌طعم که تاکنون بازار چندانی ندارد به زودی از تقویت شده و با کشت به مراتب آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر، در بازار میوه حرفی برای گفتن خواهد داشت.

گیلاس زمینی درآستانه ورود به بازار میوه +تصاویر

بومی‌سازی، میوه‌ها پیشتر، قرن‌ها به طول می‌انجامید چرا که کشاورزان باید زمان زیادی صرف می‌کردند تا نژاد‌هایی با ویژگی‌های بهتر را از نژاد‌های با ویژگی‌های ضعیف‌تر تشخیص داده و تکثیر کنند، اما این روند با پیشرفت تکنولوژی ژنتیک، حالا به سرعت صورت می‌گیرد و دانشمندان طی مدتی کوتاه می‌توانند بدون آن‌که صفات مطلوب ژنتیکی را تحت تأثیر قرار دهند صفات نامطلوب را حذف کنند.

گیلاس زمینی که بومی آمریکای جنوبی است هم به نسبت زمین پهناوری که برای رشد نیاز دارد میوه اندکی تولید می‌کند و همین سبب شده کشت آن مقرون به صرفه نباشد و در نتیجه، علی‌رغم طعم خوشش، سهم چندانی از بازار میوه ندشته باشد.

 

گیلاس زمینی درآستانه ورود به بازار میوه +تصاویر

حالا این تیم تحقیقاتی که روی این میوه کار کرده‌اند توانسته‌اند با دستکاری ژنتیکی این میوه، تغییراتی اساسی ایجاد کنند به گونه‌ای که این گیاه، به صورت متراکم‌تر، با گل‌های بیشتر و میوه‌های درشت‌تر تولید شود. این تغییرات، کشت کاکنج را به مراتب مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد کرد.

مرحله آخر کار این تیم تحقیقاتی که بر ایجاد تغییراتی در ژنوم گیلاس زمینی به منظور بهبود طعم و رنگ آن متمرکز شده هنوز به پایان نرسیده است. این تیم تحقیقاتی، گیلاس زمینی را «توت‌فرنگی دوم» می‌دانند و بر این باورند که گیلاس زمینی به یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در خانواده میوه‌های سته تبدیل خواهد شد.

سَته (BERRIES) در کشاورزی و علوم باغبانی، به میوهٔ گوشتی ساده‌ای اتلاق می‌شود که در آن مرز مشخصی بین میان‌بَر (mesocarp) و درون‌بَر (endocarp) وجود ندارد. سته میوه‌ای است که میان‌بر آن دارای مواد غذایی بسیار، ولی درون‌بر آن نازک است و هسته‌ها در داخل آن پراکنده‌اند. سته ساده‌ترین میوه‌های گوشتی ناشکوفا بشمار می‌رود و تمام قسمت‌های میان‌بر آن گوشتی شده و در داخل آن دانه‌ها قرار گرفته‌اند. در این میوه‌ها لایهٔ داخلی آن‌ها سخت و استخوانی می‌شود و قسمت خارجی دانه را می‌سازد. خرما، انگور، گوجه فرنگی و مرکبات جزو این میوه‌ها بشمار می‌روند. هر میوه سته از یک تخمدان به وجود می‌آید و دیواره این تخمدان پس از رسیدن، گوشتی است. با این تعریف، میوه‌های متنوعی مانند انگور، سیاه گیله، زغال اخته، بلوبری، خرمالو، خرما را سته به شمار می‌آورند.

تسنیم

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
0
3
گیلاس زمینی دیگه کدومه؟
این عکسایی که شما گذاشتین توی کوههای استان فارس وجود داره و بهش میگن «گُلدن بِری». خوش مزه ست و طبعی بسیار گرم داره. توی عرقیجات فروشیهای شیراز هم مربّای خوشمزه و زیبای اون برای فروش موجوده.
پاسخ ها
محمد
| |
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
گلدن بری یعنی گیلاس طلایی، بومی ایران نباید باشه
صمدپاشازاده ماکویی
| |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
ممنون از اطلاعاتی که دادید . تابی جان یاد بگیر!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۳
0
0
در بخش جنوبی جنگل های سیسنگان مازندران هم از این میوه و بوته آن که به صورت وحشی و خودرو هست زیاده.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار