طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!
کد خبر: ۱۲۳۰۴۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2018 October 07    -    ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
قلیه گوجه فرنگی یکی از معروفترین غذا‌ها در شامات (کشور‌های عربی مدیترانیه ای) به خصوص در اردن و فلسطین است. به آن «شکشوکه» و «جزمز» هم می‌گویند. اگر می‌خواهید با طرز تهیه این غذا و دانستنی‌های جالب درباره آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.

طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!«اختصاصی تابناک باتو» قلیه گوجه فرنگی یکی از معروفترین غذا‌ها در شامات (کشور‌های عربی مدیترانیه ای) به خصوص در اردن و فلسطین است. به آن «شکشوکه» و «جزمز» هم می‌گویند. اگر می‌خواهید با طرز تهیه این غذا و دانستنی‌های جالب درباره آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.

طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!
مواد لازم:

۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده یا خرد شده به شکل مکعبی
۳ پیمانه گوجه فرنگی خُرد شده
۲ قاشق بزرگ روغن
یک عدد پیاز متوسط خُرد شده نگینی
یک دوم فلفل سبز شیرین یا یک فلفل تند خرد شده
یک دوم قاشق چایخوری از ادویه ترکیبی (زیره، دارچین و فلفل سیاه)
نمک و فلفل به مقدار لازم

دستورالعمل:

۱. روغن را درون ظرف ریخته و پیاز‌ها را درون آن می‌ریزیم تا نرم شوند.

۲. گوشت را اضافه می‌کنیم و آنقدر هَم می‌زنیم تا رنگ گوشت عوض شود و تقریباً بپزد.

۳. فلفل را اضافه می‌کنیم و دو دقیقه‌ی دیگر هم مواد را با قاشق بر می‌گردانیم وهم می‌زنیم.

۴. گوجه‌های خرد شده و ادویه را به گوشت افزوده و روی شعله متوسط می‌گذاریم تا بپزد.

۵. این غذا با برنج یا نان پیتا سِرو می‌شود.

غذایی که دزدیده شد!

طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!

بان کی مون در حال خوردن قلیه گوجه با یک اسرائیلی


۱. در سال ۲۰۱۵ میلادی یک گروه فرستاده اسرائیلی در سازمان ملل متحد به مناسبت آنچه «عید استقلال» می‌نامیدند (روز نکبت ۴۸)، ضیافتی برگزار کردند. در رأس منوی این ضیافت «قلیه گوجه» را برای حاضران تهیه کردند. بنا به گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت أحارونوت»، بان کی مون در حالیکه با ولع این غذا را می‌خورد به زبان عبری گفت: خیلی خوشمزه است!
۲. سایت خبری "سرایا نیوز" هم این موضوع را دزدی تاریخ عنوان کرد و از این که اشغالگران سعی کردند تا این غذای عربی (اردنی- فلسطینی) را به نام خود بزنند ابراز تأسف نمود.

طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!

غذای سنتی اردنیها "قلایه البندوره" روی آتش در دره "مخیرس" اردن نزدیک بحر المیت


۳. اصل این غذا به منطقه "غور الصافی" اردن باز می‌گردد. غور الصافی منطقه‌ی کشاورزی در سواحل بحرالمیت اردن است که به دلیل شرایط مساعد و گرمای هوا به کاشت و برداشت گوجه فرنگی شهرت دارد.

طرز تهیه «قلیه گوجه» اردنی؛ غذایی که سیاسی شد!

ولی عهد اردن و "قلايه البندوره"


۴. چون این غذا راحت تهیه می‌شود مسافران و بیابانگرد‌ها در کمپ‌ها و یا مناطق گردشگری آن را می‌پزند. برخی به آن تخم مرغ هم اضافه می‌کنند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
0
0
اینکه همبر دستی خودمونه چیز خاصی نداره بیا خراسان متوجه میشی
مهدی کمری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
0
0
این غذا یکی از غذاهای قدیمی خودمون هم هست. در شمال به اسم وابیشکا یا واویشکا هم درست میشه. ترکیبات اصلیش همینه ولی با ترکیبات دیگری هم پخته میشه.
از کودکی عاشق این غذا بودم خصوصا وقتی با برنج خورده بشه. بوی بسیار مطبوعی هم داره. (ضمنا زردچوبه رو از قلم انداختین)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
0
0
ما اين غذا رو درست ميكنيم اسمش هم هست واويشكه
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
این غذای گیلانی هست و سالها در گیلان مادران ما آنها را درست کرده اند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار