کدام نوشیدنی ها به هضم غذا کمک می کنند؟
کد خبر: ۱۲۲۶
تاریخ انتشار: 2015 May 29    -    ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
بعضي از آبميوه ها مانند آب پرتقال يا آلو خواص مليني دارند كه از يبوست پيشگيري مي كنند. البته بايد در مصرف آنها حد تعادل را نگه داشت زيرا زياده روي ممكن است تاثيرات منفي مانند اسهال، درد معده و... را در پي داشته باشد.
گرچه بعضي از خوراكي ها مانند غذاهاي ادويه دار، خيلي چرب و خيلي شيرين مي توانند مانع از عملكرد صحيح دستگاه گوارش شوند اما بعضي ديگر تاثيرات محركي و مفيد دارند. در اين ميان نوشيدني ها نيز جايگاه خاصي به خود اختصاص داده اند.
 
تاثير محرك نوشيدني ها بر هضم غذا

هضم فرايندي است كه باعث جذب مواد غذايي موجود در خوراكي ها مي شود و تركيبات اضافي و مضر را دفع مي كند. اندام هايي مانند معده، كبد و روده ها، گروه هاي ماهيچه اي و مكانيسم هاي فيزيولوژيك در اين فرايند نقش دارند. جذب مايعات در سطوح مختلف در عملكرد خوب اين اندام ها تاثير مي گذارد و جذب مواد غذايي را تسهيل مي كند.

آب؛ نوشيدني ضروري براي هضم غذا

آب براي عمل هضم مفيد است زيرا حركت مواد غذايي از معده به ديواره هاي روده را تسهيل مي كند و با نرم تر كردن مدفوع در روده بزرگ، دفع را راحت تر خواهد كرد. از همين رو لازم است تا روزانه حدودا یک و نیم ليتر آب نوشيده شود تا اين نياز بدن به طور كامل تامين گردد.

آبميوه ها؛ مفيد به دليل خواص مليني

بعضي از آبميوه ها مانند آب پرتقال يا آلو خواص مليني دارند كه از يبوست پيشگيري مي كنند. البته بايد در مصرف آنها حد تعادل را نگه داشت زيرا زياده روي ممكن است تاثيرات منفي مانند اسهال، درد معده و... را در پي داشته باشد.

دمنوش هاي گياهي؛ نوشيدني عالي پس از غذا

دمنوش هاي گياهي كه پس از غذا ميل مي شود، هضم غذا را تحريك مي كنند. دمنوش گياهان بابونه، آويشن، مريم گلي، نعناع و سنبل الطيب بسيار عالي است.

چاي و قهوه؛ محرك اندام هاي گوارشي

چاي و قهوه از قديم پس از غذا نوشيده مي شد زيرا به هضم غذا كمك مي كند. قهوه ترشح شيره هاي پانكراس و عملكرد روده ها را تسهيل و كيسه صفرا را تحريك مي كند تا با ترشح صفرا به هضم چربي ها كمك شود. چاي نيز عملكرد كبد كه ذخيره گلوكز است را تحريك مي كند.

منبع: قدس آنلاین
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار