فاکتورهای خاص برای نامگذاری کشورها
کد خبر: ۱۲۰۹۶۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2018 September 11    -    ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲
حدود یک چهارم کشورهای جهان، نامشان را بر اساس توصیفی از سرزمینشان گرفته اند؛ برای نمونه، نام کشور ایسلند در ابتدا «سرزمین برف» بوده و نام کنونی آن توسط مهاجرینی از اسکاندیناوی به منظور دور نگه داشتن مهاجمان بر آن نهاده شده است.

فاکتورهای خاص برای نامگذاری کشورها

فاکتورهای خاص برای نامگذاری کشورهااختصاصی «تابناک باتو»؛ احساس وطن‌دوستی هنگام شنیدن نام کشورتان اصلا چیز عجیبی نیست؛ اما به راستی معنای آن اسم چیست؟ آیا ممکن است آن گونه که تا کنون فکر می کردید، غرورآفرین نباشد؟ با این حال معناهایی چون «ریشوها»، «موفرفری ها» یا «پولک ماهی» دوست داشتنی نیستند؟

بر پایه یک مطالعه، تقریبا همه کشورهای روی زمین بر اساس چهار چیز نامگذاری شده اند.

توصیفی از سرزمین

حدود یک چهارم کشورهای جهان، نامشان را بر اساس توصیفی از سرزمینشان گرفته اند؛ برای نمونه، نام کشور ایسلند در ابتدا «سرزمین برف» بوده و نام کنونی آن توسط مهاجرینی از اسکاندیناوی به منظور دور نگه داشتن مهاجمان بر آن نهاده شده است.

گواتمالا اما سرمنشأیی نامشخص دارد. گمان برده می شود که این نام از زبان سرخپوستان آزتک و به معنای «سرزمین درختان بسیار» گرفته شده باشد!

جهت و مسیر

این مورد بیشتر از مورد اول روی موقعیت جغرافیایی کشور تأکید دارد و حدود ۲۵ کشور در دنیا بر این اساس نامگذاری شده اند. مثلا استرالیا به زبان یونایی به معنای «سرزمین ناشناخته ی جنوبی» است. ایرلند یعنی سرزمینی در غرب البته در زبان گالیک.

اکوادور نیز به زبان اسپانیولی یعنی استوا و علت این نامگذاری عبور خط استوا از نواحی شمالی این کشور است.

فاکتورهای خاص برای نامگذاری کشورها

نام یک قبیله

یک سوم کشورهای حال حاضر دنیا نامشان را از یک دسته از افراد می گیرند. این دسته تنها شامل نام خاص قبایل نمی شود، بلکه کشورهایی که نامشان به افتخار افراد بومی شان نیز هست را در بر می گیرد؛ مثلا آلبانی از قبیله ی آلبانویی، بنگلادش از قبیله ی بنگالی و فرانسه نامش را از دسته قبایلی آلمانی به نام فرانک می گیرد که به معنای شجاع است.

مقدونیه از کلمه ای در یونان باستان به معنای بلند قد گرفته شده و به قد بلند ساکنانش اشاره دارد.

یک شخص مهم

ایالات متحده ی آمریکا به افتخار جهانگرد ایتالیایی آمریگو وسپوسی نامگذاری شده که باور بر این است اولین شخصی بوده که مکانی که باقی جهانگردان آسیا می دانسته اند دنیای جدید خوانده است.

فیلیپین از اسم پادشاه قرن ۱۶ اسپانیا فیلیپ دوم گرفته شده است.

سرگردان‌ها

چندین کشور خارج از این چهار دسته قرار دارند که یا منشأیی ویژه دارند و یا به راستی ناشناخته اند.
نام قمری جزایر کومور را در نظر بگیرید که از روی کلمه ی عربی قمر به نام ماه گرفته شده است.

نام مکزیک هم معنای اسپانیایی کلمه ای از زبان آزتک و به معنای در دل ماه است.

گل سرسبد دسته ی سرگردان ها کشور بوتان است؛ نام آن از عبارتی آمده که معنای آن سرزمین اژدهای توفانی است.

حال اگر اطلاعی از نحوه ی نامگذاری ایران یا نام قبلی آن پرشیا دارید با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

فاکتورهای خاص برای نامگذاری کشورها

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
3
2
نظر به اینکه ریشه ی زبان پارسی و هندی و اروپایی یکی است ایران از ایرن یا آریان به معنای مردمان پولادی گرفته شده است . ایرن در انگلیس امروزی به مفهوم آهن یا پولاد است. حتی در روسیه نام استالین نیز به معنای استیل یا پولاد است.پارس مفهوم بزرگتری که اشاره به سرزمین های متحد تحت جمهوری شامل از هند تا مصر فعلی است و از مسکو تا یمن بوده است و پارس نام مردمی به این نام وسه گروه پارس و ماد و پارت .آریا به سزرمین افغانستان فعلی اشاره دارد که قسمتی از ایران محسوب می شود.
ناشناس
|
Turkey
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
0
0
پرشیا اشاره به قومی چوپان و گله دار دارد که در بخشی از فلات ایران سکونت داشته است. این قبیله در چند دوره کوتاه تاریخی بر بخشهای دیگر این فلات دست انداخته است. نام ایران که در قرن بیستم توسط رضاخان رایج شد، یک منطقه جغرافیایی است که توسط ایلامیتها بر نواحی مرتفع شمالی اطلاق شده است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار