دلمه پیاز یک غذای خوشمزه و سنتی برای دورهمی هایتان
کد خبر: ۱۱۸۰۱۸
تاریخ انتشار: 2018 August 14    -    ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
دلمه یکی از غذاهای پرطرفدار و مخصوص خاورمیانه و اطراف آن است.خیلی از ما دلمه برا با برگ انگور امتحان کرده ایم و با همان میشناسیم.ولی در حقیقت روش های متنوعی برای پخت دلمه وجود دارد مثل برگ انگور،کدو،پیاز،گوجه فرنگی،فلفل دلمه و بادمجان و... که ما شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.

دلمه پیاز یک غذای خوشمزه و سنتی برای دورهمی هایتاندلمه یک کلمه ترکی به معنای “پرشده” است. اکثر ما دلمه را با برگ انگور میشناسیم. اما دلمه‌های متنوعی وجود دارند مثل:دلمه با برگ انگور، کدو، کلم برگ، پیاز، فلفل دلمه، گوجه فرنگی و بادمجان. دلمه یکی از غذا‌های مخصوص خاورمیانه و مناطق اطراف آن ماننده:روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز و بالکان می‌باشد. دلمه بسته به ذاعقه افراد با طعم‌های متفاوتی سرو میشود. امروز قصد داریم دلمه پیاز که یکی از ساده‌ترین و خوش خوراک‌ترین انواع دلمه است را به شما آموزش دهیم.

دلمه پیاز یک غذای خوشمزه و سنتی برای دورهمی هایتان

مواد لازم

لپه ۱/۳ پیمانه

نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) به مقدار لازم

برنج ۱/۲ پیمانه

پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد

روغن مایع به مقدار لازم

گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) ۴۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری

زردچوبه (پودر شده) ۱/۲ قاشق چایخوری

ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری

سبزی (پاک و خرد شده) ۲۰۰ گرم

زعفران ۲ قاشق سوپخوری

سرکه سفید ۴۵ میلی لیتر

شکر ۱ قاشق سوپخوری

پیاز مخروطی ۱۶ عدد

استاک سفید گوساله(پختن استخوان گوساله همراه با ادویه و سبزیجات بدون رب و مایع به دست آمده را استاک گویند) ۵۰۰ میلی لیتر

طرز تهیه دلمه پیاز

آب روی لپه خیس‌شده را خالی کرده و آن را در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب جوش، روی حرارت ملایم، بریزید تا به‌مدت ۳ ساعت بپزد. در اواسط پخت، مقداری نمک به آن بیافزایید و آبکش کنید.

آب روی برنج خیس‌شده را خالی کرده و آن را در قابلمه‌ای، حاوی مقداری آب جوش روی حرارت زیاد قرار دهید تا به‌مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزد سپس آبکش کنید.

پیاز نگینی خردشده را در تابه‌ای حاوی مقداری روغن داغ تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود سپس گوشت را به آن بیافزایید و تفت دهید تا آب گوشت کاملاً کشیده شود. در حین تفت دادن، گوشت را مرتباً با قاشق چوبی از هم باز کنید.

رب گوجه‌فرنگی را در تابه‌ای دیگر حاوی مقداری روغن تفت دهید تا خوش‌ رنگ شود سپس نیمی از آن را به‌همراه زردچوبه، ادویه کاری، مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه حاوی گوشت بیافزایید و تفت دهید.

برنج آبکش‌شده، لپه پخته‌شده، سبزی، زعفران، نیمی از سرکه و نیمی از شکر را به تابه بیافزایید و هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند.

پیاز‌ها را پوست بگیرید و ریشه آن‌ها را جدا کنید، شعاع پیاز را برش دهید و داخل قابلمه‌ای حاوی آب جوش بریزید تا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند و برگ‌های آن، نرم و از هم جدا شوند.

از مخلوط آماده‌شده روی لایه پیاز قرار دهید و آن را رول کنید و داخل قابلمه‌ای بچینید.

استاک را در قابلمه‌ای دیگر بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید سپس آن را به‌تدریج و به‌همراه بقیه رب گوجه‌فرنگی تفت داده‌شده به قابلمه حاوی پیاز‌های رول شده بیافزایید و حرارت را ملایم کنید تا دلمه به‌مدت ۲۰ دقیقه بپزد.

۱۰ دقیقه پس از شروع پخت، بقیه سرکه و بقیه شکر را به قابلمه بیافزایید و بگذارید چاشنی کاملاً به خورد دلمه‌ها برود. پس از پخت، دلمه را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکته

ادویه کاری شامل: زردچوبه، دارچین، هل، زیره و تخم گشنیز است که به‌صورت آسیاب‌شده با پودر سیر مخلوط شده‌اند. سبزی شامل: ترخون، گشنیز، مرزه و جعفری (از هر کدام به یک اندازه) است.

جایگزین در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، می‌توانید از همان مقدار آب به‌همراه ۱/۲ عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

ساناز سانیا

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار