پیانیستی که گروه‌های خونی را کشف کرد!
کد خبر: ۱۱۶۳۳۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2018 July 27    -    ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
آن روز بعدازظهر لنداشتاینر در حضور همسر و دوستانش پیانو می‌نواخت. بسیاری از دوستان او فکر می‌کردند که او استعداد درخشانی در نواختن پیانو دارد و باید پزشکی را رها کند و به نواختن پیانو بپردازد. در حین اجرای قطعه‌ای، ناگهان فکری به ذهن او خطور کرد که جواب سؤال او می‌باید در خون بیماران نهفته باشد.

از چه زمانی گروه‌های خونی کشف شد؟

از چه زمانی گروه‌های خونی کشف شد؟ به گزارش «تابناک باتو»؛ بشر تا مدت‌ها فکر می‌کرد خون همهٔ انسان‌ها یکی است. یک دانشمند اتریشی به نام کارل لنداشتاینر در سال ۱۸۹۷ کشف کرد که چهار نوع گروه خون وجود دارد. بعضی از آن‌ها را می‌شود بدون ایجاد خطر به هم منتقل کرد و بعضی را نمی‌شود. این کشف جان میلیون‌ها نفر را نجات داد. روزی که کشفیات لنداشتاینر منتشر شد، انتقال خون در جراحی‌ها عملی، ایمن و بدون خطر گردید.

کشف لنداشتاینر، درک بشر از ساختمان و شیمی خون را گسترش داد و راه را برای کشفیات قرن بیستم هموار کرد.

وین در سال ۱۸۹۷، شهری باشکوه و جدید، در جهان آن روز بود. دکتر کارل لنداشتاینر در بیمارستان دانشگاه وین کار می‌کرد و تحقیقاتی بر علل مرگ و میرها انجام می‌داد. لنداشتاینر چهار بیمار را که در حین جراحی مرده بودند، مورد بررسی قرار داده بود. همهٔ آن‌ها به یک دلیل مرده بودند؛ انعقاد خون. هر چهار نفر در هنگام انتقال خون مرده بودند.

وی این پدیده را هزاران بار دیده بود و همیشه از خود سؤال می‌کرد که چرا انتقال خون در بعضی بیماران باعث مرگ می‌شود و در بیماران دیگر نه.

از چه زمانی گروه‌های خونی کشف شد؟

آن روز بعدازظهر لنداشتاینر در حضور همسر و دوستانش پیانو می‌نواخت. بسیاری از دوستان او فکر می‌کردند که او استعداد درخشانی در نواختن پیانو دارد و باید پزشکی را رها کند و به نواختن پیانو بپردازد. در حین اجرای قطعه‌ای، ناگهان فکری به ذهن او خطور کرد که جواب سؤال او می‌باید در خون بیماران نهفته باشد. اگر خون آدم‌ها با هم یکی نباشد، چه؟

روز بعد لنداشتاینر نمونه‌های خون ۲۰۰ بیمار را جمع‌آوری کرد و می‌خواست ببیند کدام‌ یک از این نمونه‌ها برای انتقال به دیگران ایمن است.

او چند قطره از خون چند بیمار را با خون چند بیمار دیگر مخلوط کرد. زیر میکروسکوپ مشاهده کرد بعضی از گلبول‌های قرمز خون به هم می‌چسبند و بعضی دیگر نه. قبل از آنکه نیمی از نمونه‌ها را آزمایش کند، متوجه شد که خون انسان را می‌شود به دو گروه مشخص تقسیم کرد و گلبول‌های قرمز گروه دیگر می‌چسبند و یک گروه دیگر گلبول‌های قرمزشان به هم نمی‌چسبد.

او این گروه‌ها را A و B نامید و به آزمایش‌های خود ادامه داد و متوجه شد گروه دیگری هم هست که گلبولهایش به گلبول‌های هیچ‌یک از این دو گروه نمی‌چسبد و اعضای این گروه می‌توانند خون خود را به هر دو گروه بدهند. بعد متوجه شد که گروه چهارمی هم هست که به هر دو گروه A و B واکنش نشان می‌دهد. او این گروه را AB نامید.

انتقال ایمن خون به رعایت نکات خاصی ارتباط دارد که به گیرنده و دهنده خون بستگی دارد. موضوع به همین سادگی بود و سال‌ها بشر متوجه آن نشده بود. کشف آن جان میلیون‌ها را نجات داد.

نکته جالب: انسان چهار نوع گروه خونی دارد (O, AB, B, A). گربه‌ها هم مثل انسان چهار گروه خونی دارند. گاوها ۸۰۰ نوع گروه خونی دارند.
یک پزشک

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۵
0
6
اگه زندگی رو مثل یک فیلم در نظر بگیریم این دانشمندان نقش های اصلی این فیلم هستند بقیه سیاهی لشکریم
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۶
0
3
به نظرتون دانشمندانی که همه کشفیات علمی را انجام میدهند و باعث بهبودی زندگی انسانها و جانوران میشوند جاشون توی بهشت است یا کسانیکه به اسم دین و خدا از مردم و کلیه موجودات سو استفاده میکنند ؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار