یک معمای تازه؛ ردپای «چتری‌های کشنده» در قارچ‌های پرورشی
کد خبر: ۱۱۰۴۰۳
تاریخ انتشار: 2018 May 28    -    ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵

آمار مسمومیت با قارچ‌های سمی در استان کرمانشاه در حال افزایش است و با این وجود اظهارنظر مسئولان خبر از ردپای قارچ‌های سمی در بین قارچ‌های پرورشی موجود در بازار می‌دهد.

 در پی بارش‌های بهاری کم سابقه و رعد و برق‌های پی در پی، رویش قارچ‌های وحشی در دل طبیعت هم نسبت به سالیان گذشته بیشتر شد و این چتری‌های پرطرفدار و البته سمی دردسر‌های فراوانی را برای زاگرس نشینان ایجاد کرد.

رویش این "کلاهک‌های مرگ" در نهایت منجر به کشته شدن ۸نفر و مسموم شدن قریب به ۵۰۰ نفر از مردم کرمانشاه شد و همچنان با وجود اطلاع رسانی‌های مکرر در حال قربانی گرفتن است.

همین آمار‌های بالای مسمومان در نهایت منجر به ممنوعیت عرضه قارچ‌های خودرو در بازار شد، اما حالا معمای تازه‌ای در این میان شکل گرفته است و مسئولان بهداشت اعلام کرده اند که قارچ‌های سمی حتی در قارچ‌های پرورشی هم مشاهده شده است!

جمع آوری ۵۵۰ کیلوگرم قارچ سمی از بازار /بخشی از قارچ‌های سمی پرورشی بود!

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تاکنون ۵۵۰ کیلوگرم قارچ سمی اعم از قارچ وحشی و پرورشی در کرمانشاه جمع آوری شده است.

بهمن خدادادیان گفت: به همین منظور با سازمان جهاد کشاورزی و معاونت غذا و دارو مکاتبه‌ای داشته ایم مبنی بر اینکه تدابیری اندیشیده شود تا قارچ‌های گلخانه‌ای نیز به صورت بسته بندی شده و نه فله‌ای توزیع شود.

وی افزود: در پی بازرسی‌های انجام شده ۵۵۰ کیلوگرم قارچ سمی که بخشی از آن نیز قارچ‌های گلخانه‌ای بودند از سطح بازار جمع آوری شد البته واحد‌های گشت زنی از کاهش عرضه این قارچ‌ها خبر می‌دهند، زیرا مردم به دلیل اطلاع رسانی‌های انجام شده دیگر رغبتی به مصرف قارچ‌های وحشی حتی با قیمت‌های پایین ندارند.

خدادادیان خاطرنشان کرد: درصدد هستیم در جلسه کارگروه سلامت که با حضور اتاق اصناف، دستگاه‌های بازرسی و دیگر دستگاه‌ها برگزار می‌شود واحد‌های گلخانه‌ای تولید قارچ یا تعطیل یا تدابیری اخذ شود تا به صورت بسته بندی شده در بازار عرضه شوند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه افزود: امسال به دلیل بارش‌های زیاد و کمتر تابیدن آفتاب شرایط برای رشد قارچ‌های وحشی فراهم بود و حتی شاهد این بودیم اهالی بومی که سال‌ها قارج وحشی مصرف می‌کردند در شناسایی این قارچ‌ها به خطا افتادند و این علت اصلی بخشی از مسمومیت‌ها بود.

وی بیان داشت: درصدد آن هستیم که فرصتی به واحد‌های گلخانه‌ای تولید کننده قارچ برای عرضه به بازار در قالب بسته بندی دهیم تا دیگربه صورت فله‌ای روانه بازار نشوند.

برای بسته بندی قارچ‌های فله‌ای بخش خصوصی متقاضی شود

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز به خبرنگار مهر گفت: بخش خصوصی می‌بایست به منظور بسته بندی قارچ ورود کند.

خسرو شهبازی اظهار داشت: در سایر استان‌های کشور نیز قارچ به صورت فله‌ای عرضه می‌شود و در حال حاضر نیز در کرمانشاه شاهد عرضه فله‌ای قارچ هستیم البته اگر این عرضه در قالب بسته بندی و با برند مشخصی انجام شود بهتر است.

وی افزود: این بسته بندی از نظر بازاریابی و فروش و البته اطمینان دهی بیشتر به مردم پیامد‌های مثبتی به دنبال دارد که ما نیز توصیه می‌کنیم واحد‌های گلخانه‌ای به این سمت و سو حرکت کنند با توجه به اینکه واحد‌های گلخانه‌ای قارچ در ماهیدشت از کیفیت بالایی برخوردار هستند و توصیه می‌شوند به صورت بسته بندی شده و تحت عنوان یک برند قارچ را به بازار عرضه کنند.

شهبازی با اشاره به اینکه این واحد‌ها خود باید درخواست دهنده باشند خاطر نشان کرد: در حال حاضر محصولات کشاورزی نظیر سیب زمینی و گوجه فرنگی نیز به صورت فله‌ای به عراق صادر می‌شود که بهتر است در قالب بسته بندی شده و با یک برند مشخص به بازار عرضه شود.

مهر

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار