آذری جهرمی؛ قهرمان مبارزه با فیلترینگ یا اهل مدارا؟
کد خبر: ۱۰۷۹۱۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2018 May 03    -    ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۳
این روزها شاید او مهم ترین عضو کابینه روحانی باشد، این که عاقبت چه بر سر «تلگرام» می آید، شاید تا حدود زیادی آینده سیاسی آذری جهرمی را هم روشن کند. همو که پیش تر هم صادقانه گفته بود در تصمیم گیری برای «تلگرام» فقط یک رای دارد. اتفاقات اخیر بهانه ای شد که نقاط عطف «آذری جهرمی» را در این مطلب مرور کنیم؛ از شایعه «بازجو» بودنش تا اظهار نظرهایش درباره «تلگرام».

آذری جهرمی؛ قهرمان مبارزه با فیلترینگ یا اهل مدارا؟به گزارش «تابناک با تو»؛ این روزها شاید او مهم ترین عضو کابینه روحانی باشد، این که عاقبت چه بر سر «تلگرام» می آید، شاید تا حدود زیادی آینده سیاسی آذری جهرمی را هم روشن کند. همو که پیش تر هم صادقانه گفته بود در تصمیم گیری برای «تلگرام» فقط یک رای دارد. اتفاقات اخیر بهانه ای شد که نقاط عطف «آذری جهرمی» را در این مطلب مرور کنیم؛ از شایعه «بازجو» بودنش تا اظهار نظرهایش درباره «تلگرام»

محمدجواد آذری جهرمی در سال ۱۳۶۰ در شهر جهرم به دنیا آمده و خانواده وی یک شهید و یک جانباز تقدیم جمهوری اسلامی کرده . او پس از پایان تحصیلات متوسطه وارد دانشگاه صنعت آب و برق وارد می شود و مدرک کارشناسی مهندسی برق قدرت را دریافت می کند. وی متأهل است و سه فرزند دارد.

آذری جهرمی؛ قهرمان مبارزه با فیلترینگ یا اهل مدارا؟

بازجو؟ نه! شایعه بود

محمدجواد آذری جهرمی در سن ۲۴ سالگی اولین فعالیت کاری خود را با عنوان کارشناس فنی وزارت اطلاعات در وزارت اطلاعات شروع کرد و در دوران فعالیت وی وزیر اطلاعات غلامحسین محسنی اژه‌ای بود و تا سال ۱۳۸۸ در این حوزه فعال بود.

همچنین از وی به‌عنوان بازجوی فنی از برخی زندانیان سیاسی نام‌برده می‌شود که او در خصوص این شایعه روز پنجشنبه ۲۶ مرداد ۹۶ در توییتر خود نوشت: هیچ‌گاه شغل بنده بازجویی یا مشاوره فنی آن یا تفتیش منازل نبوده است و این شایعه را رد کرد و آمادگی خود را برای جلسه حضوری باکسانی که گفته‌اند از آن‌ها بازجویی کرده، اعلام کرد.

آذری جهرمی؛ قهرمان مبارزه با فیلترینگ یا اهل مدارا؟

سوگلی کابینه؛ وزیر جوان

در مردادماه ۱۳۹۶ محمدجواد آذری جهرمی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم به مجلس پیشنهاد شد و توانست اعتماد مجلس را جذب کند و به‌عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شد.

او اولین وزیر جوان جمهوری اسلامی ایران است که تاریخ تولد وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است و آیت‌الله سید علی خامنه‌ای در مورد انتخاب وی به‌عنوان وزیر با ابزار خرسندی از انتخاب یک «وزیر جوان»، خطاب به وی گفتند: «خداوند ان‌شاءالله کمکتان کند. ان‌شاءالله آمدنِ شما در دولت، تجربهٔ موفقی باشد. واقعاً تشنهٔ همین تلاش جوانانهٔ جوان‌ها هستیم.

نظرات آذری جهرمی درباره فیلترینگ تلگرام

- اما این که آیا تلگرام فیلتر می‌شود یا خیر؟ جواب این است که بله بالاخره وقتی گروه‌های سیاسی و افراد صاحب نظر در کشور اظهار نظر می‌کنند یعنی این که در مراجع سیاستگذار و تصمیم گیر کشور این مباحث مطرح است یعنی نمود مطالب جلسات در مظان افکار عمومی قرار می‌گیرد. این مسائل وجود دارد. اما خب باید طی یک جمع بندی باید به یک روال قانونی تبدیل شود.

- من هیچ‌گاه کانال شخصی در تلگرام نداشته ام. من اصولا به رسانه یک سویه اعتقاد ندارم. از روز اولی که شروع به فعالیت رسانه‌ای نوین کردم، صفحه‌ای در شبکه اجتماعی اینستاگرام راه‌انداختم و در توییتر هیچ گاه در تلگرام کانال نداشتم. چرا؟ چون برای من مسئول برخورداری از رسانه یک طرفه اثر گذار نیست.

- شبکه اجتماعی خود تولید کننده محتوا نیست بلکه این کاربرانش هستند که محتوا تولید می‌کنند. حالا ممکن است در شبکه اجتماعی داخلی کاربر محافظه‌کار باشد ولی اصل و ذاتش عوض نمی‌شود. برخی همین انتقادات داخلی را هم برنمی‌تابند، بنابراین تا ما سیاستمان را در برابر رسانه‌های نوین مشخص نکنیم همواره با این اختلاف مواجه خواهیم بود.

- ما به عنوان وزارت ارتباطات در حوزه ارتباط و فناوری اطلاعات، در زمینه ارتباطات تکلیفمان معلوم است. قانون گفته که شما به اپراتورها مجوز می‌دهید و اپراتورها زیر نظر شما باید کار کند. سروش از چه نهادی مجوز گرفته است؟ از ما مجوز گرفته؟ آی گپ مگر از ما مجوز گرفته است؟ اصلا اسنپ یا تپسی مگر از ما مجوز گرفته‌اند؟ قانون به ما ولایت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات را ابلاغ نکرده است. کارگروه تعیین مصادیق حکم داده که توییتر در ایران نباید فعالیت کند. توییتر هم در ایران فعالیت نمی‌کند و حکم هم نداده من به عنوان شهروند ایرانی نمی‌توانم وارد توییتر شوم. این یک قاعده حقوقی مهم است و به شوخی به آن پرداختند ولی اگر این مسئله را ببینیم خیلی موضوعات دیگر هم حل می‌شود. نکته در این جاست که برخی با فیلتر شکن وارد توئیتر می‌شوند. آیا دور زدن فیلترینگ ممنوع است یا نه. برخی معتقدند که ممنوع است برخی هم معتقدند که چنین نیست. آن چیزی که برداشت است از ماده ۲۱ قانون جرائم رایانه‌ای که برخی تعبیر می‌کنند دور زدن فیلترینگ جرم است و برخی تعبیر می‌کنند جرم نیست. که البته من توضیح داده ام که اصلا فیلتر را دور نزده ام که مبتلا به این مسئله شده باشم. من از اینترنت بدون فیلتر استفاده می‌کنم با مجوز قانونی. اما این که عده‌ای از مسئولین از توئیتر استفاده می‌کنند، احتمالا بدلیل این است که به کارکردهای مثبت آن معتقدند.

- همواره این چالش وجود دارد که عده‌ای تلاش کنند محدودیت‌های اعمال شده توسط حاکمان را دور بزنند الی ماشاالله فیلترشکن در دنیا وجود دارد و فقط هم برای ما توسعه داده نشده است.

منبع: برترین ها

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
طلبه نو اندیش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۳
0
0
کسی که دستشو رو دکمه فیلترینگ برد بدون هیچ تلاشی در جهت انجام ندادن این عمل ، هر چند فیلتر شدن تلگرام رو تا حدودی خوب میدونم بنا به دلایلی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار