مربایی مفید برای مبتلایان به کم‌خونی
کد خبر: ۱۰۶۰۱۴
تاریخ انتشار: 2018 April 14    -    ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳
طبع شاتوت سرد و‌تر و مربای شاتوت معتدل بوده؛ مربای شاتوت حاوی انواع ویتامین‌های A.، E.، C. و B. کمپلکس، B۳، B۶، K.، آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص مربای شاتوت با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص مربای شاتوت

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص مربای شاتوت اظهار کرد: این مربا به علت داشتن ویتامین‌های A.، E. و C. آنتی اکسیدانی بسیار قوی است و بدن را در برابر انواع عفونت‌ها مانند عفونت‌های مجاری ادراری، التهاب‌ها و سرطان‌ها محافظت می‌کند.

وی بیان کرد: پتاسیم موجود در مربای شاتوت نقش موثری در بهبود عملکرد قلب و کنترل فشار خون دارد؛ این مربا خون‌ساز و متعادل‌کننده صفراست و خون را هم تصفیه می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مربای شاتوت برای مبتلایان به بیماری‌های کبد به ویژه افرادی که دچار سیروز کبدی هستند، بسیار مفید است.

عظمایی با بیان اینکه مصرف مربای شاتوت موجب بهبود عملکرد مغز می‌شوند، تاکید کرد: آنتوسیانین و فلاوانول از جمله فلاونوئید‌های موجود در میوه شاتوت هستند؛ مصرف این میوه همراه با عسل بر عملکرد هیپوکامپ اثر می‌گذارد و از طریق فعال‌سازی پروتئین خاصی موجب تقویت حافظه می‌شود؛ هیپوکامپ بخشی از مغز است که بر حافظه کوتاه و بلند مدت و یادگیری اثر دارد.

۲ روش برای تهیه مربای شاتوت وجود دارد

روش اول

مواد لازم برای تهیه یک کیلو و نیم مربای شاتوت

شاتوت ۵۰۰ گرم
عسل یک کیلو
هل ساییده شده یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مربای شاتوت

نخست کمی آب روی شاتوت‌ها بریزید تا شسته شوند (از شستن زیاد شاتوت‌ها خودداری کنید.)

شاتوت‌های شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید سپس عسل و هل ساییده شده را به آن‌ها اضافه کنید.

ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا عسل و هل به خوبی با شاتوت‌ها مخلوط شوند.

اکنون مربای شاتوت آماده مصرف است.

روش دوم

مواد لازم برای تهیه یک کیلو و نیم مربای شاتوت

شاتوت ۵۰۰ گرم
شکر یک کیلو
آب لیموترش تازه یک قاشق مرباخوری
وانیل به مقدار خیلی کم

طرز تهیه مربای شاتوت

نخست شاتوت‌ها را کمی بشویید سپس آن‌ها را در ظرف مناسبی بریزید.

شکر را به شاتوت‌ها اضافه کنید و ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید.

ظرف حاوی شاتوت‌ها را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد.

اگر کف روی شاتوت‌ها تشکیل شد به کمک یک قاشق آن را بردارید و صبر کنید تا شاتوت‌ها به مدت ۱۵ دقیقه بجوشند.

پس از اینکه شاتوت‌ها ۱۵ دقیقه جوشیدند اجاق گاز را خاموش و آب لیموترش تازه و وانیل را به آن‌ها اضافه کنید.

ظرف حاوی شاتوت‌ها را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شود.

باشگاه خبرنگاران

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار