به گزارش «تابناک با تو»؛ گوجه سبز, میوه بهاری که کمتر کسی میتواند در مقابلش مقاومت کند. متخصصان تغذیه بر این عقیدهاند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. در این مقاله از خواص و مضرات گوجه سبز را برای شما عزیزان بر شمرده ایم . با ما همراه شوید …
گوجه سبز میوه ای آبدار و ترش مزه است که قدمت ۲ هزار ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز:
کربوهیدرات ۸.۵۱ گرم، چربی ۲.۸۴ گرم، پروتئین ۱.۶ گرم، فیبر خام ۰.۵ درصد.
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵.۱ درصد کلسیم، ۲.۲ درصد سفر، ۵ درصد آهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین میشود.
خواص درمانی گوجه سبز:
گوجه سبز باعث تعادل اسید معده می شود.
این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.
کاهش فشار خون یکی از اثرات درمانی منحصر به فرد گوجه سبز است. گوجه سبز به دلیل دارا بودن میزان پتاسیم زیاد میتواند فشار خون را کاهش دهد. خوردن گوجه سبز فشار بالای خون شما را تحت کنترل درمیآورد، چربی خون را کاهش میدهد، رسوبات را از خون حذف می کند و عملکرد معده-رودهای را نیز تنظیم می کند.
فیبر موجود در آن باعث بهبود سیستم گوارشی می شود.
گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.
خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی دارد و برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.
مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، بیماری های نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفید است.
این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند.
گوجه سبز منبع ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب مفید است.
همچنین در سوخت وساز طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.
اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها نیز موثر باشد.
همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامین C)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.
این میوه چون حاوی برخی ویتامین ها و نیز پیش ساز ویتامینA است، برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز کودکان هستند) مفید است.
گوجه سبز مملو از ویتامین هایB وC بوده و به همین جهت برای آرامش اعصاب نیز مفید شناخته شده است. البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می کند.
همچنین گوجه سبز نرم یا همان آلو نیز برای درمان بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله یبوست نیز به کار می رود.
پژوهشگران معتقدند که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درختش در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد. به عبارت دیگر جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، کشنده انگلهای معده است و این خاصیت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.
البته فراموش نکنید برگ گوجه سبز نفاخ بوده و برای معده مضر است، مگر آن که همراه با یک مسهل خورده شود. پس اگر میخواهید از همه خواص این میوه بهره ببرید، بهار امسال این میوه را با برگهایش تهیه کنید.
گوجهسبز، مناسب برای افراد چاق :
گوجهسبز در میان میوههای بهاری با دارا بودن میزان انرژی پایین، برای افراد چاق بسیار مفید است. این میوه به دلیل سرشار بودن از فیبر برای کسانی که دریافت فیبر شان کافی نیست، بسیار مفید است.
گوجهسبز همچنین منبع خوبی از ویتامینهای C ،K و A محسوب میشود و سرشار از املاحی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، مس، فسفر، روی و سدیم است.
از سوی دیگر، گوجهسبز به دلیل داشتن آنتیاکسیدان بالا سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و در کاهش تاثیر عوامل استرسزا بر بدن مفید است.
هشدارهای مهم در مصرف گوجه سبز:
کارشناسان بهداشتی تاکید میکنند که گوجهسبز و چغاله بادام را از فروشندگان دورهگرد نخرید؛ مرطوب نگهداشتن این میوهها در چنین شرایطی با آبی که معلوم نیست از نظر بهداشتی چه وضعیتی دارد، امکان بروز آلودگیهای میکروبی در دستگاه گوارش، مسمومیتهای غذایی و حتی حصبه را چند برابر میکند.
هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.
اگر نگران طبیعت سرد گوجه سبز هستید میتوانید آن را به رسم هموطنان شهرهای شمالی کشور با سبزیهای کوهی مثل نعناع که خاصیت گرم دارند، یا با گلپر مصرف کنید. به این ترتیب دیگر لازم نیست نگران حالت نفاخ گوجه سبز باشید.
یادتان باشد گوجه سبز را بیشتر از ۴ روز در یخچال نگهداری نکنید چون از این به بعد این میوه بهتدریج خواص خودش را از دست میدهد.
بعد از خوردن گوجهسبز مسواک نزنید:
این میوه به دلیل دارابودن ویتامین C در تقویت لثه ها و بهبود بافت آن بسیار مفید است، اما به علت خاصیت اسیدی بعد از مصرف آن، دستکم تا یک ساعت از مسواکزدن دندانها خودداری کنید. به بیان دیگر، خاصیت اسیدی بودن گوجهسبز با مسواکزدن سریع پس از مصرف، به پوسیدگی دندانها منجر میشود.
مضرات گوجه سبز:
بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معدهدرد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتیهای معده میشود.
توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندانها میشود.
افرادی که دچار سنگ کلیه هستند نیز باید مصرف این میوه را محدود کنند.
همچنین مصرف گوجهسبز در دوران بارداری باید با احتیاط صورت بگیرد، اما در دوران شیردهی منع مصرفی برای آن وجود ندارد.
منبع: dateesco.com