چهارشنبه سوری حرام شرعی؟! +پاسخ مراجع
کد خبر: ۱۰۳۰۵۰
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2018 March 12    -    ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۰

چند روزی به چهارشنبه پر سر و صدا و جنجالی آخر سال نمانده است نظر فقها و مراجع معظم درمورد چهارشنبه آخر سال چیست؟

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای؛

 نظر جنابعالى درباره چهارشنبه سورى چیست؟ جواب: علاوه بر آنکه هیچ مبناى شرعى ندارد، مستلزم ضرر و فساد زیادى است که مناسب است از آن‌ها اجتناب شود.

 آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

منفعت حاصل از خرید و فروش مواد محترقه حرام است.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه چهارشنبه سوری یک مراسم خرافی برگرفته از آیین غلط گذشتگان است و در فرهنگ اسلامی هیچ جایگاهی ندارد، یادآور شد: باید سنت هایی، چون دید و بازدید، صله رحم، کمک به دیگران ترویج شود و نباید تسلیم سنت‌های خرافی گذشتگان شویم. خرید و فروش، حمل و نقل مواد محترقه که به منجر به ایجاد حادثه و مصدوم شدن دیگران می‌شود جایز نبوده و منفعت حاصل از آن نیز حرام است.

آیت‌الله العظمی بهجت (ره):

این کار‌ها مشروعیت ندارد.

تعبیر قرآن تبعیت کورکورانه از گذشتگان، از پدران، مادران، آباء و اجداد است این هم از موضوعاتی است که قرآن روی آن زیاد تکیه کرده است و آن را منشأ لغزش‌های بشر می‌داند و سخت انتقاد می‌کند. مثلا می‌گوید: آن‌ها چنین می‌گویند: «انا وجدنا آبائنا و جدنا آبائنا علی امه و انا علی آثارهم مقتدون»؛ اینها می‌گویند: ما پدران خودمان را بر یک طریقه‌ای یافته‌ایم و ما هم همان طریقه پدران خودمان را می‌گیریم و می‌رویم، و به تعبیر امروز سنت گرائی.

آیت‌الله العظمی سیستانی:

اموری که به جامعه ضرر می‌زند و موجب ایذاء مردم است مانند استعمال ترقه و خرید و فروش آن جایز نیست.

آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی (ره):

در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است جایز نیست.

آیت‌الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره):

هیچ یک از این امور، رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا و غافل کردن از آخرت است و این که تصور می‌کنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وا می‌دارد، تصوری باطل است. آنچه مردم را به عزت می‌رساند و به حفظ وطن وا می‌دارد ایمان است و بس.

آیت‌الله علوی گرگانی:

چهارشنبه سوری یکی از سنت‌های غلط است که از لحاظ عقلی و شرعی هیچگونه جایگاهی ندارد و از رسوم جاهلیت است و لذا لازم است که مؤمنین از برپایی اینگونه برنامه‌ها اجتناب کنند. مخصوصاً اگر مشتمل بر محرمات باشد و در صورتی که موجب وحشت مردم و زیان و ضرر شود، ضمانت هم دارد.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی:

استفتاء جمعی از مردم در خصوص استفاده از مواد محترقه در ایام نوروز: چنانچه این مواد موجب آزار مردم باشد، حرمت آن شدیدتر است و مراسم چهارشنبه سوری از این قبیل است و، چون استفاده از این مواد، از مصادیق لهو و اسراف است، جایز نمی‌باشد.

وی همچنین در پاسخ به استفتائی در خصوص شرکت در مجالس صوفیان و مدعیان عرفان، بیان داشته است که افکار آنها انحرافی است و شرکت در مجالس آنان حرام و ترویج باطل است.

فردا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
0
1
چهارشنبه سوری از دیرباز عامل گسترش شادی و سلامتی در جامعه بوده است بنابراین فتاوی فوق بی مورد است، آزار و اذیت و آنچه امروز شاهدیم نتیجه سختگیری های بی مورد و عدم مدیریت صحیح یک جشن باستانی است که قابلیت تبذیل شدن به یک کارنوال و جذب جهانگرد را دارد، آقایان علما هم بهتر است کمی دیدشان را نسبت یه قضایا تغییر دهند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
0
0
علی برکت الله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
0
2
انفجار ترقه خطرناک است وباید از آن جلوگیری شود اما چهارشنبه سوری یک رسم خیلی خوب ایرانی است و به کسی هم ضرری نمی رساند و توسط مردم ایران اجرا خواهد شد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
0
2
شما حق ندارید به ایین کهن ایرانی توهین کنید....ما ایرانی هستیم...ایرانی باقی میمانیم....و به ایین های اعتقادی و سنتی ایران هم اعتقاد و احترام میگذاریم
کوشا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
0
1
امروز مشخص میشه چقدر حرف مراجع در جامعه نفوذ داره
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار